15.09.2017

Discuții referitoare la Indicațiile Metodice privind evidența contabilă a persoanelor fizice care desfășoară activitatea profesională în sectorul justiției.

În data de 14 septembrie curent, în incinta Uniunii Naționale a executorilor judecătorești a avut loc o ședință de lucru în cadrul căreia s-au întrunit mai mulți executori judecătorești, inclusiv membrii grupului de lucru creat la inițiativa Ministerului Finanțelor pentru elaborarea indicațiilor metodice privind contabilitatea persoanelor fizice care desfășoară activitate profesională în sectorul justiției.

Membrii grupului de lucru au adus la cunoștință celor prezenți rezultatele ședinței petrecute în cadrul Ministerului Finațelor la 12.09.17, soluțiile identificate și reticențele unor membri ai grupului de lucru vis-a-vis de tendința de unificare a cadrului normativ secundar aferent evidenței contabile a activității profesiilor liberale.

De asemenea, participanții au discutat despre proiectul în lucru a Indicațiilor Metodice privind contabilitatea pentru persoanele fizice care desfășoară activitate profesională în sectorul justiției, care stabilesc principalele regulili de ţinere a contabilităţii pentru această categorie de persoane fizice, fiind expuse viziunile și sugestiile executorilor judecătorești prezenți la ședință pe marginea acestui subiect.

La finele ședinței, s-a convenit colectarea opiniilor și propunerilor scrise referitoare la acest proiect pentru îmbunătățirea lui, cu analiza ulterioară a acestora de către membrii grupului de lucru.

 


SRL "Progressive Dynamics" © 2017 Moldova