22.08.2017

Instituirea Consiliului societății civile pe lângă Președintele Republicii Moldova.

În Monitorul Oficial nr. 301-315 din 18.08.2017 a fost publicat Decretul Președintelui Republicii Moldova cu privire la constituirea  Consiliului societății civile pe lângă Președintele Republicii Moldova. În premieră, în componența unui for atât de înalt este inclus și un reprezentant al profesiei de executor judecătoresc. Astfel, din componența Comisiei pentru constituționaliatate și drepturile omului face parte dl Roman Talmaci, președinte al Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești.

Potrivit Regulamentului acestui Consiliu, scopul său este de asigurare a interacțiunii dintre șeful statului și societatea civilă privind consolidarea societății, întărirea statalității, facilitarea dialogului între reprezentanții societății civile în cele mai importante subiecte, iar Comisia pentru constituționalitate și drepturile omului se va preocupa de elaborarea propunerilor privind reforma constituțională și drepturile omului.

Cu acest prilej, reiterăm că asigurarea legalității și contribuirea la respectarea drepturilor omului este una din prioritățile sistemului de executare, iar munca cotidiană a executorilor judecătorești este orientată spre a da substanță drepturilor omului, în modul în care ele au fost statuate în hotărîrile judecătorești, indiferent de calitatea procesuală.


SRL "Progressive Dynamics" © 2017 Moldova