02.08.2019

Conferința Internațională în materie de executare silită.

În perioada 31.07.2019-02.08.2019, în orașul Moskova, Federația Rusă, a avut loc cea de-a X-a Conferință Internațională în materie de executare silită.

Evenimentul a avut o amploare fără precedent, reunind reprezentanții a 60 de țări și 2 organizații internaționale.

Conferința a oferit posibilități largi pentru a obține informații despre funcționarea și organizarea sistemului de executare în diferite țări, de pe toate continentele.

Delegația Republicii Moldova  a fost reprezentată de dl Roman Talmaci, membru al Consiliului Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești al Republicii Moldova și dna Oxana Novicov, Secretar general al UNEJ.

În cadrul evenimentului delegația Republicii Moldova a prezentat 2 rapoarte, unul dintre care viza aspecte comparative ale legislației Republicii Moldova și României, elaborat în comun cu dl Eugen Hurubă, directorul Centrului  Național de Pregătire și Perfecționare a executorilor judecătorești din România.

În cadrul lucrărilor, de comun cu UIHJ, s-a decis instituirea unui Forum internațional de executare silită, a cărui primă ediție va avea loc în  anul 2020, la Moskova.


SRL "Progressive Dynamics" © 2017 Moldova