06.03.2018

Vizita oficială a consulului general al Republicii Kazahstan în RM

Ieri, 05.03.2018, la sediul UNEJ cu o vizită oficială a fost consulul general al Republicii Kazahstan în RM, dl Igor Mussalimov și consulul dl Kîran Orînbekov. Vizita a fost organizată la inițiativa excelenței sale, urmare a recepționării unei scrisori de mulțumire din partea Camerei republicane a executorilor judecătorești din Republica Kazahstan către reprezentanții UNEJ, ce au oferit asistență executorilor judecătorești din Kazahstan.

În cadrul întrevederii au fost discutate probleme comune pentru funcționarea sistemelor de drept din ambele țări, posibilitățile extinderii cooperării bilaterale prin semnarea unui Memorandum de către organizațiile profesionale ale executorilor judecătorești din ambele țări.

Amintim în acest context, că, începînd cu anul 2016, experții din cadrul UNEJ au acordat asistență executorilor judecătorești din Republica Kazahstan în elaborarea cadrului normativ referitor la serviciile prestate de executorul judecătoresc.

Sistemul de executare în Kazahstan a fost reformat în anul 2011, prin instituirea executorilor judecătorești privați și este, la moment, unul dintre cele mai dinamice în dezvoltarea sistemului de executare.


SRL "Progressive Dynamics" © 2017 Moldova