14.12.2017

Schimbul de experiență dintre UNEJ Moldova și Camera Republicană a executorilor judecătorești privați din Kazahstan în domeniul Constatării faptelor

Constatarea faptelor este una dintre noile atribuții, acordate de legiuitor în 2010 executorilor judecătorești, odată cu liberalizarea acestei profesii.

Experiența Republicii Moldova în acest domeniu este intens valorificată de executorii judecătorești din Kazahstan. La distanță de un an, experții din UNEJ Moldova au fost solicitați să prezinte acest serviciu, în modul în care este reglementat și aplicat în Republica Moldova.

În data de 14 decembrie 2017, președintele UNEJ și secretarul general, alături de experți din Lituania, Letonia și Franța, participă la o masă rotundă cu deputații și mediul de afaceri din Kazahstan.

Un alt subiect discutat la acest forum vizează modul de acoperire și componența cheltuielilor de executare. Organul profesional al executorilor judecătorești din Kazahstan se preocupă acum, de instituirea obligației de avansare a cheltuielilor de executare și stabilirea unei sume obligatorii de avansare a cheltuielilor.   


SRL "Progressive Dynamics" © 2017 Moldova