31.10.2017

În perioada 30.10-01.11.17 își desfășoară lucrările Conferința internațională „Autoadministrarea în profesia de executor judecătoresc - practici europene de preluat pentru Ukraina”, organizată de BERD la Kiev.

Executarea silită privată reprezintă una din prioritățile Uniunii Europene, drept dovadă servind susținerea acordată de proiectele europene reformării sistemului de executare din Ucraina.

Executorii judecătorești din Ukraina, care au trecut prin reforma de liberalizare a profesiei acum un an și jumătate, au solicitat suportul experților străini pentru a contura cele mai bune practici în materia organizării și funcționării organelor de autoadministrare a profesiei.

În acest context, cu suportul BERD, OSCE și IDLO astăzi Ministerul Justiției al Ukrainei reunește într-o conferință internațională experți din Franța, Lituania, Olanda, Moldova, Georgia și Serbia, întru discutarea modelelor de autoadministare a profesiei de executor judecătoresc. Moldova e reprezentată la acest evniment de către dl Roman Talmaci, președintele Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești.

Acestă participare reprezintă continuarea unei cooperări mai vechi a UNEJ Moldova cu BERD și IDLO, în cadrul căreia experiența Republicii Moldova în materie de organizare a profesiei de executor judecătoresc a fost valorificată de către autoritățile din Mongolia și Ukraina.


SRL "Progressive Dynamics" © 2017 Moldova