11.07.2017

Conferința „Organizarea Serviciului executorilor privați: modele şi tendinţe europene”

În data de 11 iulie 2017 Președintele Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești, Roman Talmaci participă în calitate de expert la Conferința „Organizarea Serviciului executorilor privați: modele şi tendinţe  europene”, care se desfășoară în Kiev.

Conferinţa este organizată de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi dezvoltare, în parteneriat cu Organizația Internațională pentru dezvoltarea Dreptului (IDLO).

Organizatorii s-au arătat interesaţi de experienţa Republicii Moldova în reformarea sistemului de executare şi organizarea acestei activităţi. Amintim că într-un raport din 2014 BERD aprecia  înalt funcţionarea sistemului de executare reformat din Moldova, considerîndu-l printre cele mai bune din ţările CSI.

Președintele UNEJ a relatat despre modul în care s-a realizat liberalizarea sistemului de executare silită în Republica Moldova, despre funcţionarae lui actuală şi corespunderea acestuia standardelor europene relevante.

Conferința a fost deschisă de viceministrul justiției Ukrainei Sergii Shkliar, reprezentantul OSCE Amb.Vaidotas Verba, reprezentantul USAID David M.Vaughn.

Printre invitați ai Conferinței sunt experţi din  Olanda, Polonia, Bulgaria, Lituania, Georgia, Serbia, iar audienţa conferinţei este constituită din judecători, reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei şi executori judecătoreşti din Ukraina.


SRL "Progressive Dynamics" © 2017 Moldova