06.04.2017

În data de 31.03.2017 reprezentanți ai UNEJ Moldova, au participat la lucrările conferinței cu subiectul ”Răspunderea executorului judecătoresc: penală, disciplinară și civilă”.

În data de 31.03.17 reprezentanți ai UNEJ Moldova, la invitația Editurii Univers Juridic, au participat la lucrările conferinței cu subiectul ”Răspunderea executorului judecătoresc: penală, disciplinară și civilă”. Conferința s-a ținut în Aula Magna a Facultății de drept, Universitatea din București.

Lucrările conferinței au fost de real interes teoretic și practic, datorat contribuției valoroase a vorbitorilor din cele 3 paneluri - printre care se numără Mihail Udroiu, judecător, Curtea de Apel Oradea, formator al Institutului Național al Magistraturii din România; Alexandra Mihaela Șinc, procuror pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție, Maria Magdalena Militaru, procuror general adjunct, Octav- Lucian Păun, inspector în Corpul de control al Ministerului Justiției din România, Romulus Puia, președintele Comisiei Superioare de disciplină în cadrul UNEJ România.

Subiectul conferinței a suscitat numeroase discuții printre participanți, acestea, în pofida diferențelor de reglementare specifice fiecărui stat, sunt de actualitate și pentru Republica Moldova.

În acest sens, UNEJ Moldova examinează posibilitatea convocării într-un atelier de lucru similar a factorilor naționali, ce interferează cu sfera răspunderii penale, civile și disciplinare a executorilor judecătorești.


SRL "Progressive Dynamics" © 2017 Moldova