14.11.2018

Conferința internațională în Republica Belarus

În perioada 14-15 noiembrie curent, secretarul general al Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești, la invitația Ministerului Justiției al Republicii Belarus, participă la conferința internațională, dedicată aniversării de 5 ani a reorganizării  sistemului de executare silită din Republica Belarus.
La eveniment participă reprezentanți ai organizațiilor executorilor judecătorești din Franța, Belgia, Federația Rusă, Lituania, Serbia, Georgia, Cehia, etc.
Reprezentantul UNEJ va prezenta în cadrul conferinței o comunicare vizînd rezultatele activității sistemului de executare silită în 8 ani de statut liberal.
Evenimentul a fost deschis de ministrul Justiției al Republicii Belarus, dl Slijevschii, care a menționat că rezultatele celor 5 ani după reformare structurii sistemului de executare silită sunt îmbucurătoare, crescînd numărul executorilor judecătorești cu studii juridice superioare, în 2017 aceștia constituind 86 %, față de 55% în 2013.

La fel sunt în creștere sumele încasate prin intermediul executorilor judecătorești (763 mln. dolari SUA în 2017, față de 330mln. dolari SUA în 2013.


SRL "Progressive Dynamics" © 2017 Moldova